Η AVGLaw συμμετέχει στην ενημερωτική εκδήλωση για τις Άδειες Διαμονής πολιτών τρίτων χωρών για αγορά ακινήτων

Ιδιαίτερα ικανοποιητικός είναι ο απολογισμός των 14 πρώτων μηνών εφαρμογής του προγράμματος “Άδειες Διαμονής Πολιτών Τρίτων χωρών για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα”  σύμφωνα με τα στοιχεία αντίστοιχης συγκριτικής έρευνας, η οποία παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το Enterprise Greece στην αίθουσα «Ερμής» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Εσωτερικών.

Στην έρευνα συμμετείχαν η Πορτογαλία, η Μάλτα, η Ισπανία, η Κύπρος και η Ελλάδα.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2014:
-Εκδόθηκαν 436 άδειες παραμονής, ενώ στη διαδικασία έκδοσης είναι άλλες 83.
Από τον Μάιο του 2014 (οπότε και αποσαφηνίστηκαν ζητήματα σε σχέση με το φόρο μεταβίβασης) έως σήμερα:
-Εκδόθηκαν 210 άδειες για νέους ιδιοκτήτες και 182 άδειες για μέλη των οικογενειών τους. Αυτό μας δίνει μία αναλογία συμβολαίων προς εκδοθείσες άδειες  1: 1.86.
-Εισπράχθηκαν 67 εκατ. ευρώ (μέσος όρος 317.000 ευρώ ανά κατοικία).

Ο Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Άγγελος Συρίγος, τόνισε:
“Προχωρήσαμε σε σημαντικές παρεμβάσεις προκειμένου να συμβάλουμε στην επιτυχία του προγράμματος. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε προβεί σε περαιτέρω νομοθετικές βελτιώσεις με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη αποδοτικότητά του”.

Ο εκπρόσωπος της δικηγορικής εταιρίας μας Γιάννης Αυγερινός καλωσόρισε τα αποτελέσματα της έρευνας και τις προτεινόμενες βελτιώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και αναφέρθηκε σε περαιτέρω παρεμβάσεις και βελτιώσεις που θα μπορούσαν να αναπτύξουν τις επενδύσεις των αλλοδαπών σε ακίνητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*