ΤΑΙΠΕΔ – Έναρξη διαδικασίας ιδιωτικοποίησης περιφερειακών αεροδρομίων και μικρών τουριστικών λιμένων

Αξιοποίηση περιφερειακών αεροδρομίων

Το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τη διαδικασία και τους όρους αξιοποίησης για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των περιφερειακών αεροδρομίων που χωρίζονται σε 2 ομάδες από 7-10 αεροδρόμια η κάθε μία.
Η πρώτη Ομάδα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου και Καβάλας και προαιρετικά μέχρι τρία από τα αεροδρόμια της Αλεξανδρούπολης, Άραξου, Καλαμάτας και Ν. Αγχιάλου.
Η δεύτερη Ομάδα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια της Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης, και Σκιάθου και προαιρετικά μέχρι τρία από τα αεροδρόμια της Λήμνου, Χίου, Κάρπαθου και Ν. Αγχιάλου.

Αξιοποίηση της πρώτης ομάδας μικρών τουριστικών λιμένων (Αλίμου, Πόρου, Ύδρας και Νέας Επιδαύρου)

Το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε επίσης τη διαδικασία και τους όρους αξιοποίησης για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της πρώτης ομάδας των μικρών τουριστικών λιμένων, που περιλαμβάνει (α) τη μαρίνα του Αλίμου, (β) το τουριστικό αγκυροβόλιο της Νέας Επιδαύρου, (γ) μέρος του λιμένα της Ύδρας, και (δ) μέρος του λιμένα και του τουριστικού καταφυγίου του Πόρου.

hradf1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: